De Komijnen XIII

BUITENGEWOON is het sleutelwoord voor de komende editie van de Komijnen. We hebben op donderdag 15 november weer een vol programma met poëzie, muziek, voordracht en poppenkast. Maar wees niet gevreesd: we houden het luchtig! 

Met: dichter/voordrachtskunstenaar Simon Mulder met Pessoa's 'Ode van de Zee' - een futuristische voordracht op basis van dit epos, Ensemble Extra Ordinaire, De Science Fiction Poppenkast van de Spullenmannen & Dick Kools, BoterBoter met smeuïg nieuw werk, OMENAMEHU – muzikaal non-communicatief programma voor kleuters van alle leeftijden, Wouter Meijs (onder voorbehoud) – ons welbekend van knäckebröd met slagroom, Cartoon Box, een Anonieme Inzendingen heel veel bubbeltjesplastic!

Kaarten à €9,00 (2 voor €14 met de code KOMIJNEN) verkrijgbaar via onze ticketshop

Wanneer?

Elke derde donderdag van de maand een verrassend programma voor een nieuwsgierig publiek. Je kan ons dan vinden in de werfkelder van de Kargadoor. De avonden houden het midden tussen een absurdistische soirée en een bonte avond met WTF-garantie.

20 september 2018 pakken we de draad weer op in het nieuwe seizoen. Daarna: 18 oktober 2018, 15 november 2018, 20 december 2018, 17 januari 2019, 21 februari 2019, 21 maart 2019, 18 april 2019, 16 mei 2019, 20 juni 2019.

Call for entries

De Komijnen zijn altijd op zoek naar acts met een bijsmaak. Heb je een interessant verhaal? Speel je een bijzonder instrument? Heb je een toffe film gemaakt? Ben je een onnavolgbare theatermaker die een paar losse scenes wil try-outen? Iets uitgevonden? Verras ons en stuur een mail naar helpdesk [at] dekomijnen [punt] nl!

Do 18 oktober Komijnen XII

Wat hebben we in oktober voor jullie in petto? Het is weer een vol programma met excentrieke gasten: De muzikale uitvindingen van Dianne Verdonk, Genre-vervager Arnoud Rigter, Radio Prima, Der geheimnisvolle Mann mit einem Karton auf den Kopf (Vier Filme, die Sie nie vergessen werden!). Ollekebolleke-connaisseur Peter Knipmeijer, De Spullenmannen en CartoonBox. Je moet er geweest zijn om het vervolgens niet na te kunnen vertellen!


Do 20 sept 2018: De Komijnen XI

We gaan weer vrolijk van start dit seizoen: Dada-kenner en kunsthistoricus Ariel Alvarez over Elsa von Freytag- Loringhoven. Performance-kunstenaar Jacco Weener komt met een geheel eigen kijk op opera. Muzikale percussive performance van drummer Lucas Kloosterboer. De Spullenmannen komen i.s.m. onze huisabsurdist Dick Cools met de Science Fiction Poppenkast! En natuurlijk weer nieuwe afleveringen van Radio Prima en Cartoon Box. Zoals altijd mét WTF-garantie!

21 juni De Komijnen X

Alweer de laatste derde donderdag van het seizoen 2018. Een knallende afsluiter met Yuri Landman, Marc van der Holst, Pieter Jouke, Jan Schellink, Dick Cools, Ecce Pomo, Cartoonbox.

Do 17 mei: De Komijnen IX

Elke derde donderdag in de Kargadoor Het verrassingsei onder de podia: met deze keer o.a. Wietske Dijkstra, de intergalactische poppenkast, Radio Prima, Dick, Renske Velthuis (viool) & Gemma Bosch (piano) en CartoonBox.

19 april De Komijnen VIII

Deze keer op het menu: Sylvia Hubers, Tato Wesselo, Kees Wennekendonk, intergalactische poppenkast, Radio Prima, Dick the Semen, Renske Velthuis & Joost Oehler en CartoonBox.

Do 15 maart: De Komijnen VII

Deze derde donderdag in de Kargadoor verwachten we Nederlandse murder-ballads van Moi Le Voisin, dichter Tsead Bruinja verteld ons waarom je niet alle kleren op dezelfde kapstok moet hangen, enerverende elektronische exotica van Duke S., compacte proza van Klaas Knolhuizen en vrolijke klank en tekst van Jan Schellink. We zien onze vrienden Dick Cools, Radio Prima en CartoonBox. Heerlijk avondje is gekomen! (De video hiernaast is van Jan Schellink's cd-reeks Blubberpad, 12 cd's in 12 maanden.)

Do 15 Februari: De Komijnen VI

De zesde derde donderdag alweer in de Kargadoor met weer een verrassend programma. We zijn zo benieuwd wat we jullie weer gaan voorschotelen! Op het menu: Diana Wildschut vraagt zich af, kunnen vrouwen meten? Folky fluit-tunes van de vingervlugge Luuk Lenders. Leendert van der Valk vertelt over voodoo in de muziek. Meester-absurdist Dick Cools. Wat gebeurt er met je handschoen als hij kwijt is? Onze heren van Radio Prima zijn weer van de partij en natuurlijk ook een animatie van CartoonBox. En… we eren Willy Vandersteen, de geestelijke vader van Suske en Wiske.